Reinigen

De waarde van uw woning stijgt aanmerkelijk door een grondige schoonmaakbeurt.

Reinigen

Ontsierende salpetervlekken in de stenen? Vochtplekken in de muur na een lekkage? Of gewoon aanslag door luchtvervuiling en verweerde stenen? De waarde van uw woning stijgt aanmerkelijk door een grondige schoonmaakbeurt.
Er zijn vele mogelijkheden om de stenen in uw kostbare woning weer fris en lekker schoon eruit te laten zien. Afhankelijk van de mate van vervuiling gebruiken we technieken zoals;

hogedrukreiniging met leidingwater

Impregneren Eksteen bvDeze techniek gebruiken wij om na zandstraling of chemische reiniging de gevel weer schoon te maken te maken. Ook wordt rondom uw woning (stoep, straat,...) alles weer schoon gemaakt. Deze methode gebruiken wij vooral bij lichte vervuiling of bij voorbereiding van een ander werk (bv. schilder - of bepleisteringswerk).

intensievere stoomreiniging

Impregneren Eksteen bvReinigen van gevels d.m.v. stoom, zonder toevoeging van chemische producten. Door water onder hoge druk te "oververhitten" ontstaat stoom met een temperatuur van 150° die met hoge druk (200 bar) op het te reinigen oppervlak wordt gespoten. Omdat de "impact" (of inslag) van stoom veel kleiner is dan die van water is het met onze stoommodule mogelijk om oppervlakken die gevoelig zijn voor beschadiging (zoals o.a. kunstwerken, monumenten, oude gevels, etc….) zonder beschadigingen en zonder reinigingsmiddelen te reinigen.

Reinigen met het torbosysteem

Impregneren Eksteen bvDit is zeer grondige reiniging, door middel van een micro-nevelstraal wordt olivinezand tegen de steen gespoten. Dit zachte zand beschadigt het oppervlak niet maar reinigt en polijst intensief.

Chemisch reinigen

Bij zwaardere vervuiling wordt chemische reiniging toegepast. Hierbij wordt een gespecialiseerd detergent op de gevelsteen aangebracht. Dit wordt met een borstel aangebracht, waarna het kan inwerken op het vuil. Hierna wordt de gevel afgespoeld met zuiver water onder hoge druk.