Danny Eksteen

Enthousiast vakman en ondernemer in hart en nieren.

‘Ik ben een gevelgek’

Danny Eksteen

‘Ik ben een gevelgek’ ,,Op vakantie krijg ik wel eens van mijn vrouw op m’n kop als ze ziet dat ik toch stiekem kijk naar het voegwerk van gebouwen. Ik geef het ook toe, ik ben gevelgek”, lacht Danny.

Als eigenaar en werkgever van twaalf mensen is Danny de spin in het web qua organisatorische werkzaamheden. Toch mag hij graag ook zelf troffel en voegspijker ter hand nemen. ,,Het zetten van een mooie snijvoeg blijft prachtwerk. Op mijn vijftiende hielp ik al mee in het bedrijf van mijn vader Hans wat ik nu heb overgenomen. Zo werd ik door dit prachtvak gegrepen. Waarom? Kijk maar eens zelf naar zo’n gevoegde muur. Een mooie voeg geeft de woning zo’n andere uitstraling. Het een vak van tradities én nieuwe uitdagingen. Laatst was ik in gesprek over de restauratie van een pand met echt hele kleine snijvoegen. De uitdaging is dan om een voegmortel samen te stellen die niet te hard of te zacht is. Zoeken naar oplossingen.”

Ook dateert de eerste toepassingen van voegwerk in Nederland uit de veertiende eeuw, je raakt nooit uitgeleerd stelt de inwoner van Hoorn.

,,Ik sta altijd open voor vernieuwingen die de kwaliteit van het werk bevorderen.”