Eksteen

Reinigen gevel Eksteen

Voegbedrijf Eksteen BV

Koepoortsweg 97, 1624 AC Hoorn - Noord-Holland
Mail ons via dannyeksteen@gmail.com

Bel voor een afspraak of vrijblijvende offerte

0229 247061

Bekijk ook onze berichten van

Gevel reinigen en impregneren

Weg met die ontsierende vlekken in de gevel

Ontsierende salpetervlekken in de stenen? Vochtplekken in de muur na een lekkage? Of gewoon aanslag door luchtvervuiling en verweerde stenen? De waarde van uw woning stijgt aanmerkelijk door een grondige schoonmaakbeurt. Ook voor die klus is voegbedrijf Danny Eksteen het betrouwbare adres.

Er zijn vele mogelijkheden om de stenen in uw kostbare woning weer fris en lekker schoon eruit te laten zien. Afhankelijk van de mate van vervuiling gebruiken we technieken zoals hogedrukreiniging met leidingwater of intensievere stoomreiniging. Daarnaast is zeer grondige reiniging mogelijk met het zogenaamde torbosysteem; door middel van een micro-nevelstraal wordt olivinezand tegen de steen gespoten. Dit zachte zand beschadigt het oppervlak niet maar reinigt en polijst intensief.

Impregneren


Of niets van dit al en volstaat een chemische reiniging waarbij met milieuvriendelijke middelen de gevel weer prachtig schoon wordt. Als last but not least kan de muur na reiniging geïmpregneerd. Vuil en aanslag hebben dan minder vat, vocht dringt niet meer door steen en voeg en de originele steenkleur blijft jarenlang gehandhaafd.
Bovendien werkte de beschermende coating isolerend omdat vocht niet meer in de steen kan dringen zodat er geen kans is op een ‘koudebrug’ (wat een vochtig klimaat in de woning oplevert) tussen buiten- en binnenmuur.


Deel deze pagina